Hepatită A la Şcoala din Corbu. Autorităţile locale au luat măsuri pentru dezinfectarea unităţii de învăţământ

Un copil de clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Corbu a fost diagnosticat cu Hepatita A la un spital din Capitală, alţi trei fraţi ai acestuia fiind suspecţi de aceeaşi boală, informează OLT-ALERT, citând surse locale.

Este vorba de un copil de 12 ani dintr-o familia de romi care, dus la un Spitalul Clini de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, a fost diagnosticat cu boala mâinilor murdare, cum este denumită în popor Hepatita A. Asta după ce copilul, nepotul mediatorului şcolar din localitate, a fost consultat de mai mulţi medici de familie din comună la solicitarea bunicului său, care a observat primele simptome ale bolii.

„Avem un singur caz confirmat cu Hepatită A. Este vorba de un copil din clasa a V-a, încă trei fraţi ai acestuia prezentând suspiciuni de boală. Li s-au recoltat analize şi aşteptăm rezultatele şi pentru ei. Bunicul lor a fost cel care a observat primul simptomele bolii. Este posibil ca copilul să fi contactat boala de la o rudă venită de curând din Spania. În fine, este un singur caz confirmat, dar noi am luat toate măsurile ce se impun în astfel de cazuri. Ne-a fost recomandată substanţa cu care să dezinfectăm şcoala şi microbuzul şcolar cu care circula elevul şi am făcut toate aceste lucruri. Se vorbea că trebuie să închidem şcoala, dar ar fi prea mult, mai ales că vine şi vacanţa”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul din Corbu, Constantin Dinuţ.

În cursul zilei de miercuri Şcoala din Corbu a fost vizitată de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man, care a dorit să vadă la faţa locului cum stau lucrurile.

Hepatita A este o maladie auto-limitantă și acută (simptomele durează în jur de 2 luni, până când acestea dispar). Odată ingerat virusul, acesta intră în circulația sangvină traversând mucoasa digestivă la nivel intestinal și începând să se multiplice la nivelul intestinului subțire. Virusul este apoi transportat direct la ficat, unde pătrunde și se înmulțește în hepatocite și celulele Kupfer. Virionii sunt secretați în bilă și de aici ajung în fecale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here