Poliţiştii din Capitală au destructurat o grupare de falşi avocaţi care opera în Olt şi Vâlcea

Peste 50 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au descins, miercuri dimineaţă, în localităţi din Olt şi Vâlcea, unde au efectuat patru percheziţii domiciliare într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de 40.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 – 2015, persoanele bănuite, pretinzând că au calitatea de reprezentanţi al unui barou de avocatură, au indus în eroare mai multe persoane, oferindu-le în schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior să profeseze ca avocat, atât în Romania, cât şi în alte ţări europene.

Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la suma de 40.000 de euro.

Persoanele vizate au fost duse la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale, pentru audieri. În Olt, percheziţiile au avut loc în Slatina şi în localitatea Strejeşti.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here