Turnătorie din Slatina, amendată drastic şi închisă de comisarii Gărzii de Mediu Olt

Printre unităţile economice aflate, luna trecută, în vizorul comisarilor de mediu olteni s-au numărat şi firme care deţin afaceri în domeniul deşeurilor, o turnătorie fiind amendată drastic pentru lipsa autorizaţiei de mediu, dar pedepsită şi prin suspendarea activităţii până la obţinerea necesarului document.

Unitatea a fost amendată cu nu mai puţin de 30.000 de lei, reprezentanţii de mediu luând şi măsura suplimentară de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

În plasa comisarilor de mediu a căzut şi o persoană fizică, amendată cu 2.000 de lei pentru că a depozitat mai multe autoturisme dezafectate într-un spaţiu neamenajat corespunzător.

„Comisariatul Judeţean olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat, în luna ianuarie 2016, în jur de 50 de controale în domeniul ariilor protejate, habitatelor naturale, biodiversităţii şi biosecurităţii, în cel al controlului poluării industriale şi substanţelor chimice periculoase, precum şi în domeniul deşeurilor. În acest din urmă domeniu s-a aplicat o amendă în valoare de 30.000 de lei pentru nerespectare a de a solicita şi obţine autorizaţia de mediu pentru desfăşurarea activităţii de turnare a metalelor neferoase uşoare, cât şi suspendarea activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu. De asemenea, s-a mai aplicat o amendaă de 2.000 de lei pentru depozitarea unui număr de 11 autovehicule scoase din uz fără ca spaţiul să fi fost amenajat pentru astfel de activităţi”,  a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here