Persoană din Drăgăneşti-Olt, cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală de peste 450.000 de lei

O persoană de 31 de ani, din Drăgăneşti-Olt, este cercetată de poliţişti, sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, ea fiind bănuită că, înregistrând în evidenţa contabilă a firmei pe care o administra achiziţii nereale de fier beton şi alte materiale de construcţie, ar fi prejudiciat statul cu peste 450.000 de lei. 

Poliţiştii spun că administratorul societăţii comerciale cu punct de lucru în orașul Drăgănești Olt şi care are ca obiect principal de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, în perioada 2009 – 2010, ar fi înregistrat achiziţii nereale de fier beton şi alte materiale de construcţie de la 35 de societăţi comerciale din ţară în valoare totală de 1.589.477,73 lei. De asemenea, în anul 2011 persoana bănuită nu ar fi înregistrat şi declarat operaţiuni de livrare către patru societăţi comerciale, valoarea operaţiunilor ascunse fiind de 26.786,96 lei. Prejudiciul cauzat bugetului public depăşeşte 450.000 de lei.

„Materialele de construcţie ar fi fost aprovizionate de pe piaţa neagră şi, ulterior, revândute la o societate comercială, care le-a folosit la construcţia de blocuri. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a persoanei în cauză este de 460.244 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

La mijlocul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au reţinut pentru 24 de ore pe administratorul din Drăgăneşti-Olt. Vinerea trecută, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a luat măsura dispunerii controlului judiciar față de acesta, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Pe timpul cercetărilor, poliţiştii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here