Toţi angajaţii de la „Doina Oltului” Slatina au cerut să li se ia probe de sânge de frica gripei porcine

Toţi angajaţii Ansamblului folcloric „Doina Oltului” din Slatina, peste 80 de persoane, au tăbărât, vineri dimineaţă, pe cadrele medicale de la policlinica cu care instituţia are contract, cerând să li se recolteze probe care să fie trimise la Institutul Cantacuzino, asta după ce şefa lor, Marian Păun, s-a îmbolnăvit de gripă porcină.

Dis-de-dimineaţă, cei peste 80 de angajaţi au făcut coadă la recoltarea probelor. „Toţi, 80 de persoane, am fost la policlinica cu care ansamblul are contract de prestări servicii medicale, să vedem dacă gripă mai are cineva dintre noi. Ne-a fost teamă după ce o colegă a noastră s-a internat la spital şi după ce i s-a confirmat că are gripă porcină”, a declarat directorul adjunct al ansamblului, Cristian Ivan.

După ce angajaţilor le-au fost recoltate probe, reprezentanţii instituţiei au mers la Direcţia de Sănătate Publică şi s-au informat ce să facă pentru o dezinfecţie totală a imobilului de pe strada Lispcani unde ansamblul îşi are sediul.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat, joi, alte nouă cazuri de gripă porcină confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, printre pacienţi numărându-se şi şefa interimară a Ansamblului folcloric „Doina Oltului” din Slatina, Maria Păun. Virusul AH1N1 a fost contactat şi de salariaţi de la Poştă şi CFR. În total, Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa bolii la 19 pacienţi din Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here