Numărul bolnavilor de gripă porcină a crescut la 46 de cazuri confirmate în Olt

Institutul Cantacuzino a confirmat, luni, încă patru cazuri de gripă porcină în Olt, numărul bolnavilor care au contactat virusul AH1N1 ajungând la 47 în acest moment.

Ultimii la care s-a confirmat prezenţa bolii sunt un angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vârstă de 46 de ani, un salariat al SC TMK Artrom SA, de 30 de ani, o tânără de 20 de ani, elevă la Colegiul Carol I din Slatina, dar şi un copil de numai trei ani, din Drăgăneşti-Olt, care frecventează învăţământul preşcolar.

Aceştia au fost internaţi la spital în 24 şi 25 februarie cu simptome specifice gripei porcine,  febră cu debut brusc, fmialgii, tuse, stare generală alterată. Tuturor le-au fost recoltate probe imediat după internare, acestea fiind trimise la laboratorul Institutului Cantacuzino din Capitală. În toate cele patru cazuri prezenţa virusului AH1N1 a fost confirmată luni.

„Conform metodologiei de supraveghere a gripei, infecţiilor respiratorii acute si SARI, sezon 2015/ Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică Olt a declanşat actiuni de investigare asupra condiţiilor de îmbolnăvire, identificarea contacţilor eligibili, a contacţilor de familie, a celor de colectivitate şi a celor de spital. Nu am identificat posibilitatea contactului cu cazuri confirmate din import, bolnavii nu au părăsit localitatea de domiciliu, supravegherea clinică a tuturor contacţilor are loc pe o perioadă de minimum 10 zile, iar contacţii identificaţi în urma anchetei epidemiologice vor fi vaccinaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Stocul de vaccin gripal la nivelul Depozitului Antiepidemic al DSP Olt este de 80 doze în acest moment, mai arată documentul.

O situaţie a cazurilor de gripă actualizată la data de 25 februarie indică existenţa a 46 cazuri de bolnavi cu virusul gripal tip A subtip H1 (gripa pandemică 2009) şi un caz în care s-a confirmat prezenţa virusului gripal tip A subtip H3. De asemenea, alţi doi pacienţi suspecţi au fost internaţi luni, 29 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Reamintim că unul dintre bolnavi, un slătinean de 57 de ani, a decedat în urma contactării virusului care face ravagii în mai multe zone din ţară, el suferind de mai multe boli care s-au complicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here