Patru firme, printre care două topitorii, amendate cu peste 80.000 de lei de Garda de Mediu Olt

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat, luna trecută, 74 de inspecţii şi controale care s-au lăsat cu amenzi de peste 80.000 de lei. Comisarii de mediu olteni au pedepsit, astfel, nereguli precum modificarea condiţiilor care au stat la baza autorizării fără care despre acest lucru să fie notificată autoritatea de protecţie a mediului sau poluarea atmosferică.

47 de inspecţii au fost derulate de comisarii de mediu în domeniul poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase şi 12 controale în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi şi ariilor naturale protejate. Alte 15 controale de mediu neplanificate au avut loc în aceleaşi domenii.

„Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, colectarea şi tratarea apelor uzate, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale, activităţi agricole şi activităţi de exploatare a resurselor naturale. În aceeaşi perioadă s-au realizat inspecţii pentru autorizare si la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

În timpul verificărilor, reprezentanţii Gărzii de Mediu Olt au constatat mai multe fapte de natură contravenţională, aplicând patru amenzi în valoare de 83.000 de lei şi un avertisment,

Cea mai mare sancţiune, în valoare de 50.000 de lei, a fost aplicată unei entităţi economice pentru nerespectarea de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului asupra modificărilor aduse condiţiilor care au stat la baza autorizării. Alte două amenzi, de câte 15.000 de lei fiecare, au fost aplicate unor firme pentru neluarea tuturor măsurilor care se impun în vederea limitării emisiilor de poluanţi în atmosferă rezultaţi din activitatea de topire a deşeurilor. Este vorba de o topitorie de aluminiu din Priseaca şi de o topitorie de fontă din Slatina.

O amendă în valoare de 3000 de lei a primit un alt operator economic pentru nerespectarea obligaţiei de a ţine evidenţa deşeurilor generate de activitatea de producţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here