Bătaie pe produsele alimentare confiscate de Fisc în Olt. Ce se întâmplă cu marfa nevândută

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a vândut, în ultimii doi ani, bunuri confiscate de peste 600.000 de lei. Comercializarea acestora a adus la vistieria statului aproape 230.000 de lei. La mare căutare au fost produsele alimentare, potrivit reprezentanţilor Fiscului.

La nivelul judeţului Olt valoarea bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului în cursul anului 2015 a fost de 344.284 lei, iar în perioada similară a anului 2014 s-au înregistrat intrari valorice de 292.245 lei.

Din valorificarea bunurilor proprietate privată a statului, existente în stoc la 31 decembrie 2014 şi a celor intrate în perioada ianuarie-decembrie 2015, s-a încasat suma de 220.906 lei în urma vânzării directe, valorificării în regim de consignaţie şi vânzării prin magazinul propriu. Cele mai mari sume provin din vânzarea directă 177.445 lei .

„Valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului se face prin bursele de mărfuri, prin magazine proprii, licitaţie publică, în regim de consignaţie sau direct de la locul unde acestea se află. Au fost valorificate următoarele categorii de bunuri: produse alimentare, articole de îmbracaminte şi încălţăminte, produse de uz casnic, etc. Cele mai căutate produse au fost cele alimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJFP Olt, Mihaela Marinescu.

Bunurile supuse valorificării care, în timp, au devenit necomercializabile, precum şi cele care nu au putut fi valorificate, vor fi distruse sub supravegherea unei comisii de distrugere, a mai precizat reprezentanta Fiscului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here