Dr. Renică Diaconescu: Interesul nostru este acela de a apăra demnitatea şi onoarea profesiei de medic

Imagine: olttv.ro

După ce medicul neurolog Renică Diaconesu a câştigat primul tur al alegerilor pentru o nouă conducere a Colegiului Medicilor Olt şi după ce în preajma procesului electoral au apărut semnale că nu este doar o competiţie, ci o luptă crâncenă între două tabere pentru supremaţie în acest organism, respectiv între medicii de familie şi medicii specialişti, câştigătorul primului tur a remis presei locale un comunicat în care explică faptul că „interesul nostru este unul comun şi anume acela de a apăra demnitatea şi onoarea profesiei de medic, în condiţiile în care sistemul medical românesc este şi aşa zdruncinat din motive care nu ne aparţin”.

„După cum se ştie, alegerile pentru structura judeţeană de conducere de la nivelul Colegiului Medicilor Olt au fost reluate, duminică şi luni, fiind programat primul tur.

După acest tur, au apărut anumite afirmaţii în media locală, care acreditează ideea că există un conflict între medicii de familie şi medicii specialişti.

În realitate, acest conflict este întreţinut artificial de oameni aflaţi în ambele tabere care, în virtutea principiului machiavelic „Divide et impera” vor să defăimeze imaginea corpului medical al judeţului Olt, imagine şi aşa prezentată destul de deformat, în ultimul timp.

Eu cred că interesul nostru este unul comun şi anume acela de a apăra demnitatea şi onoarea profesiei de medic, în condiţiile în care sistemul medical românesc este şi aşa zdruncinat din motive care nu ne aparţin.

Ca medic specialist, mărturisesc că am mulţi prieteni medici de familie care şi-au dovedit din plin profesionalismul şi sentimentul de solidaritate de breaslă. Sfatul meu este să nu ne lăsăm dezbinaţi, făcând jocul unor grupuri de interese politice sau de altă natură, să respectăm, în continuare, Jurământul lui Hipocrate, care spune, printre altele: Colegul meu este fratele meu!

Menţionez faptul că ocuparea unei poziţii în conducerea Colegiului Medicilor Olt nu reprezintă un privilegiu, aşa cum consideră unii, ci mai degrabă o responsabilitate în plus, pe care cei aleşi trebuie să şi-o asume cu demnitate”, susţine dr. Renică Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here