Încă şase cazuri de gripă confirmate în Olt. Boala a făcut 86 de victime

Încă şase de gripă au fost confirmate, luni, de medicii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. În total, boala a făcut 86 de victime, cauzând trei decese.

Prezenţa virusului gripal a fost descoperită la doi pensionari, unul din localitatea Ianca şi altul din Slatina, la un bărbat de 53 de ani din comuna Movileni, şi la trei patru persoane din municipiul-reşedinţă de judeţ, respectiv un tânăr de 20 de ani, student, un bărbat de 52 de ani, şomer, şi un salariat de 33 de ani. Cei şase pacienţi, internaţi în 7 şi 8 martie, au contactat virusul gripal tip A, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

În total, gripa a afectat 86 de persoane în Olt, dintre care la 72 s-a confirmat prezenţa virusului AH1N1, la alte 12 persoane fiind confirmată prezenţa virusului gripal tip A subtip H1 (gripa pandemica 2009), din care trei cazuri decedate, iar la alte 12 persoane – prezenţa virusului gripal tip A. Încă un caz a fost confirmat cu virusul gripal tip A subtip H3, la o altă persoană fiind depistat virusul gripal tip B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here