Aproape 100 de cazuri de gripă în Olt, dintre care 82 de pacienţi au gripă porcină

Încă cinci cazuri de gripă au fost confirmate, miercuri, în Olt de medicii de la Institutul Cantacuzino Bucureşti. Peste 90 de persoane au contactat, până acum, virusul gripal, dintre care 82 de pacienţi suferă de gripă porcină.

Încă cinci persoane din Olt au fost depistate, miercuri, cu virusul gripal, la patru dintre ele fiind confirmată prezenţa virusului gripal tip A subtip H1 (gripa pandemica 2009). Este vorba de un pensionar de 59 de ani din Sprâncenata, doi pensionari cu handicap, unul de 25 de ani, din Slatina, celălalt de 54 de ani, din Scorniceşti, şi de un pensionar de 81 de ani, din Optaşi. De asemenea, încă un salariat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost depistat cu virusul gripei porcine.

În total, 91 de persoane au fost depistate cu gripă, dintre care 82 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1 (gripa pandemică 2009), din care trei decedaţi, şase cazuri confirmate cu virusul gripal tip A, două cu virusul gripal tip A subtip H3 şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B.

„Toate cazurile au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ultimii patru pacienţi fiind internaţi în data de 16.03.2016”, se arată într-un comunicat remis presei locale de Direcţia de Sănătate Publică Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here