Slătinenii nu vor mai plăti taxa pentru apa pluvială. Cui aparţine iniţiativa

Taxa pentru apa pluvială nu va mai fi plătită de slătineni, după ce legislativul local va aproba un proiect de hotărâre care va elimina acest cost din factura la apă.

Deputatul Emil Moț, președintele PSD Slatina și echipa de consilieri locali PSD au decis ca din factura de apă să fie eliminată taxa pentru apa pluvială. Hotărârea a fost luată în urma discuțiilor cu cetățenii nemulțumiți că trebuie să plătească această taxă, deși locuiesc în blocuri care au șarpante și apa este deversată pe spațiul verde.

”În urma vizitelor pe care le-am făcut în cartiere, am sesizat că foarte mulți cetățeni sunt nemulțumiți că în factura de apă este inclusă și o taxă pentru apa pluvială. O situație aparte este în cazul blocurilor care au șarpante și apa este deversată pe spațiul verde și nu în canalele colectoare. Am stat de vorbă cu reprezentanții Companiei de Apă Olt și am analizat această situație. Am găsit o soluție legală prin care taxa pentru apă pluvială să fie scoasă din facturile de apă ale tuturor slătinenilor”, a spus deputatul Emil Moț.

Consilierii locali PSD vor elabora un proiect de hotărâre prin care taxa pentru apa pluvială va fi eliminată din factura de apă. Acesta va fi aprobat în ședința de Consiliu Local de la finalul lunii martie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here