Trei bărbaţi din Olt şi Vâlcea, arestaţi pentru tentativă de omor şi tâlhărie calificată

Trei bărbaţi din două localităţi din Olt şi Vâlcea, Verguleasa şi Drăgăşani, au fost reţinuţi de procurori, joi, şi, ulterior, arestaţi preventiv pentru că au snopit în bătaie paznicul unei ferme de păsări care i-a surprins în timp ce furau mai multe zburătoare.

Reţinuţi pentru 24 de ore, cei trei, Aurel Ionuţ Mihai Cocarică, Cosmin Stancu şi Ionuţ Codrianu, au fost prezentaţi, vineri, Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă, magistraţii admiţând solicitarea procurorilor.

„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ol şi dispune măsura arestării preventive a inculpaţilor Cocarică Aurtel-Ionuţ-Mihai ,Stancu Cosmin şi Codrianu Ionuţ pe câte 30 de zile , de la 29 aprilie 2016 până la 28 mai 2016”, se arată în încheierea pronunţată în camera de consiliu a tribunalului, soluţie care nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 21 spre 22 aprilie, cei trei inculpaţi au pătruns, prin efracţie, într-o fermă de păsări situată pe raza comunei oltene Verguleasa, sat Dumitreşti, cu scopul de a sustrage păsări. ei au fost, însă, surprinşi de paznicul fermei, un bărbat în vârstă de 58 de ani. Fără să dea înapoi, inculpaţii i-au aplicat paznicului mai multe lovituri cu bâtele la nivelul întregului corp, provocându-i acestuia leziuni traumatice, medicii legişti apreciind că omului bătut i s-a pus în primejdie viaţa. Ulterior, inculpaţii au sustras 12 curcani, o parte fiind valorificată. Victima are acum nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Hoţii bătăuşi sunt cercetaţi în prezent pentru tentativă la omor calificat şi pentru  tâlhărie calificată, infracţiuni aflate în concurs real.

„Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here