Primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, bust pe soclu. „Autor”: Marian Florescu

O caricatură care îl reprezintă pe primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, în postură de statuie printre alte busturi ce străjuiesc intrarea în primărie, şi pe omul de afaceri Marian Florescu, în chip de sculptor, circulă în aceste zile pe Facebook, făcând deliciul internauţilor, mai ales al celor care cunosc legătura dintre cei doi, precum şi dorinţele năstruşnice ale primarului de a cheltui bani publici pe proiecte inutile.

Aşadar, bustul primarului Mădălin Teodosescu este aşezat pe unul dintre soclurile ridicate în faţa Primăriei Balş, în vreme ce Marian Florescu, patronul mai multor firme de construcţii care au derulat contracte de lucrări pe bani publici în oraşul de pe malurile Olteţului, lucrează, îngenuncheat, la tăbliţa de pe soclu, pe care scrie „Mădălin Teodosescu, primar 2008 – 2016”.

Imaginea parodiază dorinţa primarului de a ridica 15 statui în faţa primăriei, reprezentând mai multe personalităţi care au avut legătură cu urbea, proiect dus la bun sfârşit. Ciudăţenia ideii constă în faptul că, pe lângă cele câteva mari personalităţi cunoscute şi recunoscute în plan naţional şi chiar internaţional, se regăsesc figuri despre care oamenii din Balş nu au auzit niciodată.

Soclurile au fost construite în cadrul unui proiect mai larg finanţat din fonduri publice destinat reabilitării şi modernizării cartierului „Oraşul Nou”. Contractul de lucrări a fost atribuit unei asocieri de firme având ca lider SC Marsilva Com SRL, societate controlată de Marian Florescu, care, potrivit presei locale, a introdus acte false în documentaţia solicitată de autoritatea contractantă. Proiectul, finanţat din fonduri europene, de la bugetul de stat şi de la bugetul local al beneficiarului, a avut o valoare de peste 20 de milioane de lei.

În ciuda semnalului de alarmă tras de presa locală în privinţa falsurilor pe baza cărora a fost câştigată licitaţia, lucrările au mers mai departe, administraţia condusă de Mădălin Teodosescu închizând ochii la asemenea semnale.

statui bals

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here