Anchetele OLT-ALERT au efect: Emil Popa nu va mai fi viceprimar al Slatinei. Se cere demisia city-managerului

În urma anchetei derulate de OLT-ALERT pe subiectul chioşcului metalic „răsărit” în mijlocul trotuarului de la Fântâna Speranţei din Slatina, noul primar ales al municipiului-reşedinţă de judeţ, Emil Moţ, a anunţat, vineri, că Emil Popa, actual primar interimar şi propus de PSD pentru funcţia de viceprimar al oraşului în mandatul 2016 – 2020, nu va mai avea susţinerea partidului pentru această funcţie pentru că a semnat autorizaţia de construire pentru acest chioşc.

În acelaşi timp, Emil Moţ îi cere public actualului administrator public al oraşului, Cristian Cismaru, să demisioneze din funcţie, anunţând totodată că nici actualul viceprimar Cristian Bircea nu va mai face parte din echipa de conducere a primăriei.

„Am analizat ce s-a întâmplat acolo, mi-am luat toate datele, şi vreau să spun că această construcţie (chioşcul de la Fântâna Speranţei – n.r.) nu face parte din viziunea mea pentru Slatina. După ce am analizat tot ce s-a întâmplat, care au fost paşii şi cum s-au derulat lucrurile, am ajuns la concluzia că vinovată pentru această construcţie este actuala conducere a primăriei. Pe de o parte, vreau să-i mulţumesc primarului interimar Emil Popa, care a dus greul în acest an, când Slatina nu avea un primar ales de cetăţeni. Dar, pe de altă parte, îmi pare rău că la sfârşitul mandatului a semnat o autorizaţie de construcţie ce nu intră în viziunea noastră pentru Slatina. Vinovaţi sunt, aşadar, cei din actuala conducere a Primăriei Slatina: Emil Popa, Cristian Bircea, Cristian Cismaru. Vă anunţ public că domnul Emil Popa nu va mai avea susţinerea noastră, în viitor, pentru funcţia de viceprimar. În acest moment, cer demisia actualului city-manager, Cristian Cismaru. Domnul viceprimar Cristian Bircea nu face parte din partidul nostru şi nu va face parte nici din echipa mea de viceprimari”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Emil Moţ.

Primarul ales al Slatinei a vorbit şi despre posibilitatea ca, în viitorul apropiat, chioşcul metalic criticat să dispară din zonă.

„Cât despre această construcţie, în viitor, după ce voi fi învestit, voi lua absolut toate măsurile legale ca să nu mai existe pe trotuarul pietonal de la Fântâna Speranţei. Poate fi dată jos numai printr-o hotărâre judecătorească sau cu vorbă bună. Aceste măsuri au fost luate după ce slătinenii m-au contactat pe Facebook sau telefonic. Toată lumea din Slatina mi-a cerut să dispară această construcţie. Pe mine m-a deranjat foarte mult că actuala conducere a oraşului nostru nici măcar nu m-a anunţat că are de gând să facă aşa ceva”, a mai spus Emil Moţ.

Cel care va conduce Primăria Slatina în mandatul următor s-a referit şi la şeful Biroului de Urbanism, Adrian Birin, a cărui semnătură se regăseşte, şi ea, pe autorizaţia de construire cu pricina, precizând că, totuşi, acesta nu a semnat un document ilegal.

„Aştept să ajung la primărie, să fiu învestit, şi vom discuta şi despre domnul arhitect-şef. Lăsaţi-mă să ajung acolo să văd care dintre cei care au semnat hârtiile, în jos în ierarhie, sunt vinovaţi. Din ce ştiu eu până acum, domnul arhitect-şef nu a semnat o ilegalitate, doar că este o diferenţă între ilegalitate şi viziune. Hârtia semnată de actuala conducere a Primăriei Slatina nu este ilegală”, a reliefat Emil Moţ.

Răspunzând întrebărilor lansate de jurnalişti, Moţ a spus că nu s-a luat o decizie privind înlocuitorul lui Emil Popa pentru funcţia de viceprimar, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată miercuri, în Biroul Permanent al PSD.

„Miercuri, o să discutăm în Biroul Permanent. Nu este o decizie pe care o să o iau singur, este o decizie pe care o va lua BPJ. În ceea ce priveşte echipa de viceprimari, este atributul meu să mi-i aleg. Nu vă pot spune acum care sunt propunerile. Vor fi doar de la PSD”, a mai declarat Emil Moţ.

chiosc fantana sperantei

OLT-ALERT a publicat mai multe articole despre terasa construită pe trotuarul de lângă fostul magazin Oltul, cât şi despre chioşcul metalic de la Fântâna Speranţei, criticând uşurinţa cu care conducerea Primăriei Slatina a eliberat autorizaţie de construire în ambele cazuri, fără să ţină seama că cele două investiţii afectează design-ul ambiental în zonele respective. Această uşurinţă se explică prin faptul că terasa de lângă fostul magazin Oltul aparţine soţiei administratorului public al Slatinei, Carmen Andreea Cismaru, patroana firmei  Andcris Pro DD SRL, pe numele căreia s-a emis autorizaţia de construire (amănunte AICI), în vreme chioşcul metalic de la Fântâna Speranţei aparţine firmei Tonka Sport GM SRL, administrată de Ioana Cristina Popa, care a administrat una dintre firmele înfiinţate de deputatul Daniel Bărbulescu la ordinul şi cu banii lui Darius Vâlcov. Este vorba de SC Contis Consulting Company SRL, societate care a preluat activitatea economică a SC Contis Company SRL, specializată în servicii de contabilitate şi administrată de Iuliana Strinu, soţia lui Marin Strinu, fostul şofer al lui Darius Vâlcov care ulterior s-a numărat printre numeroşii denunţători ai fostului ministru de Finanţe. Firma ţinea de fapt contabilitatea celorlalte firme controlate prin interpuşi de Vâlcov şi pe cea a firmelor apropiaţilor fostului ministru al Finanţelor, precum SC Cafmin SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Tomescu, sau firmele controlate de Cristian Ghenciu (amănunte AICI). Aceste amănunte explică şi presiunile manifestate asupra Primăriei Slatina pentru autorizarea construirii chioşcului în discuţie de diverse persoane care au făcut parte din grupul celor care s-au bucurat de protecţia lui darius Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here