Încă o localitate din judeţul Olt unde consiliul local ar putea fi dizolvat

O altă localitate, după Studina, unde aleşii riscă dizolvarea consiliului local este comuna Coteana, prefectura fiind nevoită să convoace pentru a treia oară şedinţa de constituire a legislativului local, după ce în două rânduri noii aleşi nu s-au prezentat. Dacă nici a treia oară consiliul local nu poate fi constituit, vor fi organizate alegeri parţiale anticipate. 

Un nou ordin de prefect a programat pentru ziua de joi, 30 iunie, şedinţa de constituire a Consiliului Local Coteana după ce noii aleşi au lipsit la prima şi la cea de-a doua şedinţă convocată de prefectură, motivul fiind acela că nu s-a format o majoritate, astfel că nu a putut fi ales din prima viceprimarul localităţii. Cele 11 mandate de consilier sunt împărţite de numai două formaţiuni politice care îşi dispută postul de viceprimar, de PSD, cu şase mandate, şi de PNL, cu cinci mandate.

Aceeaşi situaţie este şi la Studina, unde mai mulţi consilieri locali nu au fost prezenţi nici la prima şi nici la a doua şedinţă de constituire a noului legislativ. Şi aici motivul este acela că încă nu s-a format o majoritate, iar aleşii nu au convenit asupra desemnării viceprimarului.

În Consiliul Local Studina sunt 11 mandate, distribuite astfel: PNL – cinci mandate, PRM – două mandate, PSD – un mandat, ALDE – un mandat, UNPR – un mandat, PMP – un mandat. Şi în acest caz, cea de a treia şedinţă de constituire a consiliului local a fost convocată pentru ziua de joi.

Şi în cazul acestei localităţi prefectura a convocat o nouă şedinţă tot pentru ziua de 30 iunie. Potrivit prevederilor legale, dacă nici la cea de-a treia încercare consiliul local nu va fi constituit, legislativul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri parţiale anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here