Controversatul afacerist slătinean Marian Florescu nu scapă! Iată ce a decis Tribunalul Olt

Controversatul afacerist slătinean Marian Florescu nu scapă de măsura controlului judiciar dispusă luna trecută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în dosarul în care omul de afaceri a fost recent trimis în judecată pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Menţinerea controlului judiciar a fost decisă, miercuri, de Tribunalul Olt.

„În baza art. 348 alin. 2 NCPP rap. la art. 207 alin. 7 NCPP constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpatul FLORESCU MARIAN, în baza ordonanţei nr. 396/P/2013 din 17.06.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 207 alin. 4 NCPP menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi a obligaţiilor stabilite în sarcina inculpatului Florescu Marian prin Ordonanţa 396/P/2013 din 17.06.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt”, se arată în soluţia judecătorilor olteni.

Pe perioada controlului judiciar Marian Florescu trebuie să se prezinte la organul judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la poliţistul desemnat cu supravegherea sa ori de câte ori este chemat şi să nu depăşească raza teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor abilitate.

Marian Florescu, patron al mai multor firme de construcţii, a fost trimis recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (amănunte AICI).

Procurorii au reţinut că, în calitate de administrator al SC Business New Era Creativ SRL şi al SC Alinmar Construct SRL, în perioada 2006 – 2015 Marian Florescu a înregistrat în evidenţa contabilă a celor două societăţi comerciale cheltuieli care aveau la bază operaţiuni fictive. Prin această manevră, afaceristul slătinean a urmărit reducerea bazei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 3.174.918 lei (peste 31 de miliarde de lei vechi). Pe parcursul cercetării penale, inculpatul a achitat jumătate din prejudiciul infracţional, respectiv 1.560.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here