Şeful unui important clan din Vâlcea, CERCETAT în Olt pentru evaziune fiscală

Liderul Clanului Brătianu din Drăgăşani, Dedu Brătianu, judecat în prezent la Tribunalul Olt pentru infracţiuni de evaziune fiscală, este cercetat de poliţiştii olteni într-un alt caz pentru un alt tun, de peste 200.000 lei, dat bugetului de stat. În acest acest dosar el a fost pus, miercuri, sub control judiciar. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Olt au solicitat, miercuri, Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să facă demersuri pentru arestarea preventivă a lui Bedu Brătianu, însă procurorii au decis că nu este nevoie ca bărbatul să fie cercetat după gratii, dispunând în cazul său luarea luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Bedu Brătianu este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în județul Olt, având ca obiect principal de activitate producţia de diluanţi şi uleiuri minerale, în perioada 2009 – 2010 ar fi înregistrat achiziţii nereale, în valoare de 442.085 lei, de la o altă societate controlată de acesta, şi livrări fictive intracomunitare, către o societate din Bulgaria, în valoare de 382.800 lei, fără TVA.

„Prin înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de achiziţii nereale şi livrări intracomunitare fictive, bărbatul a urmărit eludarea prevederilor legale şi neplata taxei pe valoarea adăugată şi a impozitului pe profit datorat, prejudiciul produs bugetului de stat fiind de 218.830 lei. Mercuri, 6 iulie 2016, cel în cauză au fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală cu materiale de construcție, fiind dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Pentru documentarea activătății infracționale a bărbatului, polițiștii au beneficiat de sprijinul autorităţilor din Bulgaria și Direcției Generale a Finanțelor Publice Olt.

Dedu Brătianu este judecat în prezent de Tribunalul Olt într-un alt dosar, alături de alţi opt inculpaţi, tot pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here