Fostul primar al Scorniceştiului, Constantin Nedelea, a scăpat de controlul judiciar

Fostul primar al oraşului Scorniceşti, Constantin Nedelea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, a scăpat de controlul judiciar dispus de procurori în cazul său, după ce Judecătoria Slatina, care judecă dosarul, a revocat această măsură.

Decizia a fost luată de magistraţii slătineni săptămâna trecută.

„În temeiul dispoziţiilor art. 362 alin. 1 şi 2 rap. la art. 208 alin. 1, 2 şi 3 C.p.p., Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă la data de 03.10.2014 de procuror în dosarul nr. 4114/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina faţă de inculpatul Nedelea Constantin”, se arată în încheierea Judecătoriei Slatina de săptămâna trecută.

Decizia a rămas definitivă vineri, când Tribunalul Olt a respins contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva respectivei încheieri.

„În baza art. 425/1 alin. 7 punctul 1 lit. b Cod procedură penală respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva încheierii nr. 48 din 4 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Slatina în dosarul nr. 3528/311/2015/a15, ca nefondată”, se arată în Hotărârea 38/08.07.2016, pronunţată de Tribunalul Olt.

Constantin Nedelea a fost trimis în judecată în urmă cu un an, fiind acuzat de abuz în serviciu şi delapidare, infracţiuni care ar fi fost săvârşite în perioada în care a deţinut funcţia de primar al oraşului Scorniceşti.

Procurorii din Slatina susţin că, în perioada ianuarie – mai 2012, Constantin Nedelea, în calitate de primar al oraşului Scorniceşti, ar fi achiziţionat pentru primărie carburanţi de aproape 30.000 de lei şi ar fi dispus, în mod nejustificat, consumarea acestora fără a întocmi documente de consum, folosind o parte din acest carburant în interes propriu. Procurorii mai spun că, în perioada 2009-2012, fostul edil ar fi angajat, pe perioadă determinată, un număr de nouă salariaţi cu încălcarea prevederilor OUG nr. 34/2009, în baza unor contracte individuale de muncă fără viza persoanelor însărcinate din cadrul Biroului Resurse Umane.

Fostul primar nu şi-a recunoscut nici în faţa organelor de cercetare penală şi nici în faţa judecătorilor vinovăţia faţă de nici una dintre acuzaţii, afirmând că la mijloc este vorba de o răzbunare a adversarilor săi politici.

Fost membru al PNL, din partea căruia a candidat la alegerile locale din 2008 pentru funcţia de primar al oraşului Scorniceşti, câştigând mandatul, Constantin Nedelea a candidat din nou în acest an pentru acelaşi post, dar din partea UNPR, ratând şansa de a ocupa din nou funcţia din cauza faptului că adversarii politici s-au folosit din plin de existenţa dosarului penal în care este judecat, spune el. Nedelea ocupă, însă, un post de consilier local în acest mandat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here