Suspiciuni de trafic de copii în orfelinate din sudul ţării. Ce spune Direcţia Copilului Olt

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat recent la un post de televiziune privat, citat de stiripesurse.ro, că deţine informaţii potrivit cărora există suspiciuni de trafic de copii în anumite orfelinate din România şi că, în acest moment, sunt în desfăşurare anchete în mai multe orfelinate din „sudul ţării”. Contactată telefonic de OLT-ALERT, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca, a făcut declaraţii pe acest subiect.

Ministrul Muncii a precizat că a primit aceste informații de la serviciile secrete în luna mai, când a preluat mandatul. În acest moment, există anchete în desfășurare în patru sau cinci orfelinate ”din sudul țării”.

”E vorba de instituții ale statului în care ar fi avut loc trafic de copii”, a subliniat Dragoș Pîslaru, potrivit Realitatea Tv, citată de stiripesurse.ro.

Contactată telefonic de OLT-ALERT, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, Rădinţa Piroşca, a declarat că există cazuri de copii aflaţi în sistemul de protecţie al statului care în anumite zile nu se întorc seara în căsuţele de tip familial unde locuiesc, dar că până în acest moment, oamenii legii nu au semnalat instituţiei nici un caz de trafic de copii.

„Toate persoanele care lipsesc din căsuţe noi le înregistrăm la Poliţie sub suspiciuni de trafic. Nu a fost semnalată nici o suspiciune de trafic de copii de către Poliţie la noi. Acuma nu poţi să ştii niciodată ce se întâmplă, pentru că sunt copii care lipsesc noaptea de la căsuţă, iar procedura eeste aceasta: anunţ Poliţia imediat după ce copilul a depăşit biletul de voie, şi Poliţia trebuie să verifice imediat dacă persoanele respective sunt racolate, dacă sunt victime şi aşa mai departe. Nu ne-a fost semnalat nici un caz de genul ăsta. Eu chiar ţin legătura cu Poliţia şi insist când mai ales când este vorba de fete ca Poliţia să verifice foarte bine în astfel de cazuri. Dacă există vreo suspiciune ne adresăm, deci, imediat Poliţiei să verifice şi să semnaleze dacă este ceva real în acest sens. Până acum Poliţia nu ne-a semnalat astfel de cazuri”, a declarat, pentru OLT-ALERT, şefa DGASPC Olt.

Ministrul Munci a mai spus că mulți copii din orfelinatele din România sunt sedați cu medicamente puternice care au efecte asemănătoare drogurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here