DEZASTRU ÎN AGRICULTURĂ. Culturi distruse aproape în întregime

porumb

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a solicitat Direcţiei pentru Agricultură Olt să centralizeze suprafeţele afectate sau calamitate de seceta din această vară. În urma acestei note, reprezentanţii instituţiei din judeţ au solicitat primăriilor din Olt să transmită toate culturile ce au fost afectate de lipsa precipitaţiilor, dar şi procentul în care au fost distruse.

Directorul executiv al Direcţie pentru Agricultură Olt, Livia Ghioca, a precizat pentru jurnaliştii de la Gazeta Nouă că datele din judeţ au fost centralizate în proporţie de 80 la sută. Se pare că în unele zone, fermierii olteni au raportat chiar şi distrugerea culturilor în proporţie de 90-95 la sută.

„Datele sunt centralizate în proporţie de 80 la sută, iar în unele localităţi se pare că recoltele au fost distruse în proporţie de 90-95 la sută. În funcţie de măsurile pe care le va dispune Ministerul Agriculturii, ne vom conforma pentru a constata situaţia reală din judeţ. Se va avea în vedere şi gradul de accentuare al secetei în cazul în care nu vor cădea precipitaţii care să revigoreze cât de cât culturile de toamnă”, a spus Livia Ghioca.

În tabelul pe care fiecare primărie trebuie să-l trimită către Direcţie pentru Agricultură Olt trebuie specificată cultura şi suprafaţa afectată, dar şi proporţia în care suprafaţa agricolă a avut de suferit din cauza lipsei apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here