13 august, zi de doliu şi în Olt. Ce instituţii vor coborî drapelul în bernă

 Prefectul judeţului Olt a solicitat tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, autorităţilor publice locale din judeţul Olt, precum şi Consiliului Judeţean Olt luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu naţional pe teritoriul României, potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectură.

Astfel, în ziua de 13 august 2016 toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României; la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări; ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

„Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. În ziua de 13 august 2016 posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here