Când vom putea folosi cea mai nouă parcare etajată din Slatina

Parcarea multilevel, construită de Primăria Slatina pe Aleea Rozelor, în locul unui fost punct termic, va fi recepţionată, în câteva zile, potrivit reprezentanţilor municipalităţii. Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, a declarat, pentru Gazeta Nouă, că următorul pas este întrunirea unei comisii de recepţie a lucrării.

Investiţia de 2,2 milioane lei, fără TVA, aşteaptă să fie dată în folosinţă încă din luna martie, perioadă în care constructorul a avut de remediat unele lucruri, pentru ca imobilul să poată obţine autorizaţie ISU.

„Urmează să se întrunească comisia de recepţie a lucrării, fapt care va avea loc după ce firma constructoare ne va trimite o ultimă adresă cu ultimele intervenţii efectuate asupra proiectului, în urma inspecţiei ISU Olt de acum câteva luni. Este o problemă de zile, am înţeles. Oricum, atunci când se va întruni comisia de recepţie, acest lucru va fi anunţat, pentru că e vorba de un proiect mult aşteptat”, a declarat Manea.

Construcţia parcării etajate de pe strada Aleea Rozelor a început în anul 2013, pe locul unui fost punct termic din municipiu. Noua parcare are o capacitate de 50 de autoturisme şi ar rezolva problema aglomeraţiei din zonă. Primăria a considerat necesară demararea acestei investiţiei după deschiderea, în vecinătate, a Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, unde funcţionează două săli de cinematograf şi una de teatru, când afluenţa de autoturisme a crescut foarte mult. În prezent, zona este una dintre cele mai aglomerate din municipiu, având în vedere că aici parchează toţi cei care merg la locaţii de pe bulevardul A.I. Cuza, arteră rutieră pe care parcarea este interzisă.

În Slatina mai există o altă parcare supraetajată, în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, dată în folosinţă în decembrie 2010, care se află în proprietatea firmei Imobiliare Consloc, deţinută de Consiliul Local Slatina. Societatea a intrat, însă, în faliment, la finalul anului trecut, iar parcarea a fost închisă şi va fi scoasă la licitaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here