Ultimele amănunte în dosarul Lotului Vâlcov de la Curtea Supremă / DECIZIE

Un nou termen de judecată în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fapte de corupţie, alături de fostul primar al Slatinei Minel Prina şi de cărăuşii spăgilor pe care le primea, a fost stabilit de instanţă pentru data de 7 septembrie, după ce, luna trecută, judecătorii au hotărât menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar în cazul a cinci dintre inculpaţi.

Instanţa a respins ca nefondate cererile de revocare a măsurii preventive formulate de trei dintre inculpaţi, respectiv Minel Prina, Constantin Tomescu şi Petre Bogdan Timofte şi a decis menţinerea măsurii pentru cei trei, dar şi pentru Darius Vâlcov şi Lucian Şuşală.

„În baza art.362 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.208 alin. 5 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Şuşală Lucian Petruţ, Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian. Respinge ca nefondate cererile de revocare a măsurii preventive formulate de inculpaţii Prina Minel Florin, Tomescu Constantin Cristian şi Timofte Petre Bogdan. Respinge ca nefondată cererea de modificare a controlului judiciar formulată de inculpatul Prina Minel Florin”, a decis instanţa.

Un nou termen de jduecată a fost stabilit de judecători pentru data de 7 septembrie.

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava. Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi într-un alt dosar având ca obiect luarea de mită, aflat la Tribunalul Olt, în acest caz termenul fiind stabilit pe 14 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here