Bircea îşi construieşte casă de casă la Slătioara cu „bani cinstiţi” din politică

Preşedintele ALDE Slatina, Cristian Bircea, fost viceprimar al Slatinei şi candidat din partea partidului lui Tăriceanu la funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ, şi-a cumpărat două terenuri intravilane la Slătioara şi urmează să-şi construiască şi casă în bogata localitate. „Cu bani câştigaţi cinstit”, a ţinut el să precizeze la o întrebare a redactorilor OLT-ALERT. Şi cu mult sprijin politic, adăugăm noi.

Cristian Bircea şi-a cumpărat anul trecut două terenuri intravilane în comuna Slătioara, la intrare în localitate, pe strada Farmaciei, la numărul 3. Din documente reiese că el şi soţia au achiziţionat în 2015 un teren de 900 mp, precum şi 1/3 dintr-un alt teren, de 528 mp la adresa mai sus arătată. Această din urmă cotă parte a vândut-o în februarie 2016, precum şi jumătate dintr-un alt teren, către Mircioagă Ionel şi Mircioagă Aritina, pentru suma de 20.250 lei. Pe ceea ce i-a rămas intenţionează, potrivit surselor OLT-ALERT, să îşi ridice o casă, imobil pentru care a şi obţinut autorizaţie de construire de la Primăria Slătioara.

Întrebat despre proiectul imobiliar de viitor, Cristian Bircea a confirmat informaţia. A ţinut însă să precizeze faptul că terenul l-a cumpărat cu bani câştigaţi cinstit şi tot cu bani proveniţi din surse oneste îşi va construi şi casa. De asemenea, el a ţinut să ne convingă de faptul că aceste lucruri nu interesează pe nimeni, afirmaţie din care noi ar fi trebuit să înţelegem că nu s-ar impune publicarea unui articol pe această temă.

„Îmi fac cu bani cinstiţi, să ştii. Şi nu cred că este nimeni interesat să afle lucrurile astea, nu prezintă interes general”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Cristian Bircea,

Nu îl suspectează nimeni pe fostul viceprimar al Slatinei că, de-a lungul anilor, ar fi obţinut bani pe căi necinstite. Şi totuşi, un dram de adevăr există, măcar la nivel moral. Este binecunoscut faptul că sursele câştigurilor sale din ultimii ani au fost posibile graţie susţinerii politice de care s-a bucurat şi, implicit, graţie trocurilor politice la care a luat parte. Vreme de câţiva ani buni, până în 2013, a obţinut venituri consistente de pe un post de director la Compania de Apă Olt SA pe care l-a ocupat graţie USL, aripa PNL. Aceeaşi conjunctură politică îi oferă, în 2013, funcţia de viceprimar al Slatinei pe care rămâne până în 2016, după ce, pentru a nu-şi pierde poziţia, a ales să rămână agăţat de PSD după ruperea Uniunii Social Liberale. Candidat de formă din partea ALDE la funcţia de primar al Slatinei în iunie 2016, el a fost recompensat de curând pentru figuraţie tot cu un post călduţ de director în cadrul CAO SA.

În perioada 2010 – 2015, Cristian Bircea a câştigat aproape trei miliarde de lei vechi doar din salarii, dar şi indemnizaţii de la Primăria Slatina (pentru calitatea de consilier local), de la Consiliul Judeţean (membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Olt), şi de la Casa de Asigurări de Sănătate Olt (membru în Consiliul de Administraţie). În 2014 el reuşeşte să-şi transfere soţia de la Direcţia de Sănătate Publică la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, adică de la un venit anual de circa 220 milioane lei vechi la unul de peste 560 de milioane lei vechi anual.

Ei bine, când politica este cea care îţi deschide drumul către toate aceste câştiguri, onestitatea pe care o afişezi este extrem de şubredă şi se poate confunda uşor cu ipocrizia.

Să mai spunem că, la Slătioara, Cristian Bircea va fi vecin, printre alţii, şi cu colega sa de partid Gherghina Ioniţă, care se zbate, şi ea, să-şi ridice acolo o casă, pe un teren cumpărat de o rudă a sa.

Imobilele vor fi construite, potrivit surselor OLT-ALERT, de o firmă controlată de familia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt Ioan Ciugulea, şeful politic al celor doi din poziţia de preşedinte executiv al ALDE Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here