FOTO / Maşină în flăcări la marginea Slatinei. De la ce a izbucnit focul

O autoutilitară care rula pe strada Drăgăneşti din Slatina, în afara localităţii, a luat foc joi dimineaţă, cabina autovehiculului arzând aproape în totalitate. Şoferul a avut timp să tragă pe dreapta şi să oprească motorul. Pericolul a fost cu atât mai mare, cu cât autovehiculul era încărcat cu lemne. 

Incidentul a avut loc în jurul orei 08.00, când, în timp ce rula pe strada Drăgăneşti, în apropiere de societatea Pirelli Tyres, şoferul s-a pomenit cu trombe de fum ieşind de sub capota maşinii. A tras imediat pe dreapta şi a cerut ajutor la 112. Sosiţi la locul evenimentului, pompierii din cadrul Detașamentului Slatina au intervenit zeci de minute pentru stingerea flăcărilor.

incendiu-auto1

„La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la cabina autoutilitarei, cu posibilitate de propagare la materialul lemnos aflat în remorca vehiculului. Pompierii au acționat aproximativ 20 de minute pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

incendiu-auto3

În urma incendiului, cabina autoutilitarei a fost distrusă în proporție de 80%. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs de cablu electric defect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here