Gigel Ştirbu: Seniorul PNL Radu Câmpeanu rămâne un simbol al  liberalismului românesc

Preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, deplânge plecarea la cele sfinte a primului preşedinte al Partidului Naţional Liberal după 1989, Radu Câmpeanu, despre care politicianul spune că „rămâne un simbol al liberalismului românesc”.

Seniorul PNL Radu Câmpeanu rămâne un simbol al  liberalismului românesc, arată prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele PNL Olt, care evidenţiază iubirea de ţară care l-a definit pe seniorul liberal.

„Multe lucruri bune și frumoase se pot spune despre Radu Câmpeanu, dar toate au un numitor comun: iubirea lui pentru țară. Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, s-a aruncat în vâltoarea evenimentelor, contra-curent, atunci când comuniștii erau aproape de a pune stăpânire pe țară, în 1945, ca lider al studenților liberali? Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, a rămas loial principiilor sale și a ales temnița (1947-1956) – în locul convertirii? Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, și-a dedicat viața în exil susținerii cauzei românești? Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, a renunțat, fără preget, spre apusul vieții, la o viață tihnită la Paris și a decis să lupte din nou cu comuniștii, de data aceasta cu cei de școală nouă? Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, a rămas lângă noi și după ce nu a mai fost președintele PNL, ne-a îndrumat și ne-a dat povețe ca noi să putem transmite mai departe dragostea lui de țară și de adevăr? Cum altfel, dacă nu iubindu-ne țara, am putea să îl răsplătim pentru eternitate pe seniorul Radu Câmpeanu? Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în comunicatul remis presei de către deputatul Gigel Ştirbu.

Primul președinte al Partidului Național Liberal după căderea comunismului, Radu Câmpeanu, a decedat miercuri la vârsta de 94 de ani. El a fost președinte al PNL între 1990 și 1993, a candidat la primele alegeri prezidențiale de după căderea comunismului împotriva lui Ion Iliescu și Ion Rațiu, unde a luat 10.64% și s-a clasat pe locul 2. Seniorul a mai fost și senator în Parlamentul României între 1990 și 1992 și între 2004 și 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here