Ajutor nesperat pentru Minel Prina în încercarea de a scăpa de vila obținută pe căi dubioase

Fostul primar al Slatinei judecat în prezent pentru fapte de corupție, Minel Prina, primește un ajutor nesperat din partea presei locale în demersul său de a-și vinde vila pe care o deține în strada Popa Șapcă. După ce informația că fostul edil și-a scos casa la vânzare a apărut în mass-media, vizualizările au explodat pe pagina de internet unde a fost postată prezentarea casei, zeci de persoane interesându-se deja de vila scoasă la mezat.

Pagina virtuală a site-ului unde a apărut prezentarea vilei, aparținând unei agenții imobiliare din Slatina, este una dintre cele mai vizualizate de pe site, după ce presa locală a scris despre intenția lui Minel Prina de a vinde imobilul cu un istoric aparte (amănunte AICI). Vorbim de sute de afișări ale paginii în doar câteva zile și de zeci de persoane care s-au interesat de vila fostului primar.

Acest sprijin nesperat vine în contextul în care Minel Prina se grăbește să scape de casa obținută în anii săi de glorie la Primăria Slatina, în împrejurări cel puțin dubioase. Terenul a fost cumpărat de omul de afaceri Cristian Tomescu, patronul neoficial al SC Cafmin SRL, care a și construit casa în timp ce își umfla vârtos conturile cu bani obținuți în cadrul unor contracte de lucrări finanțate din fonduri publice, inclusiv de la Primăria Slatina (amănunte AICI).

Vila are șapte camere, cu cinci dormitoare, bucătărie cu terasă, patru balcoane, holuri spațioase, mai multe băi, saună, piscină etc., totul pe o suprafață de 900 mp, din care o suprafață utilă de 30 mp. Preţul cerut de fostul edil pe vilă este de aproape 300.000 de euro.

În prezent, Minel Prina și Cristian Tomescu sunt judecați de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție al lui, Darius Vâlcov, ales de trei ori primar al Slatinei, fost senator și ministru al Finanțelor Publice. În plus, Prina a fost recent trimis în judecată într-o altă cauză legată de o afacere murdară pe care Primăria Slatina a făcut-o cu Iulius Severus Marinescu, soțul fostei șefe a Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, ambii trimiși în judecată și condamnați de Curtea de Apel Craiova la închisoare pentru o șpagă generoasă primită de la interlopul Bercea Mondial pentru a-l favoriza pe acesta într-un dosar în care era judecat de Tribunalul Olt. Cu o parte din banii primiți de la Bercea, soțul judecătoarei a cumpărat de la Primăria Slatina, la preţ subevaluat, un teren care ulterior a revenit în patrimoniul orașului (amănunte AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here