Slătineanul care şi-a violat de mai multe ori fiica de 11 ani rămâne în arest preventiv

Tribunalul Olt a respins contestaţia formulată de slătineanul care şi-a violat fiica de 11 ani împotriva măsurii de arestare preventivă pe care magistraţii Judecătoriei Slatina a luat-o împotriva sa.

„În baza art. 204 din C.P.P. respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat LINCĂ CĂTĂLIN, în prezent arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.Olt, împotriva încheierii nr.24 din 11 noiembrie 2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina în dosarul nr. 11075/311/2016, ca nefondată”, se arată în încheierea magistraţilor olteni.

Cătălin Lincă din Slatina a fost reţinut de procurori, apoi arestat preventiv preventiv pentru 30 de zile după ce şi-a violat fiica, în vârstă de doar 11 ani, de mai multe ori.

Cruda experienţă la care micuţa de 11 ani a fost supusă de cel care ar fi trebuit să se ocupe de buna ei educaţie s-a petrecut luna trecută, potrivit procurorilor. Potrivit unor surse, bărbatul a fost dat în vileag chiar de mama fetiţei, care a povestit autorităţilor groaznicele chinuri prin care a trecut copila.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, supraveghează desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar penal în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul L. C. pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev de art. 218 alin. 1 si 3 lit a, b şi c cu aplicarea art. 35,  art. 41 alin. 1 din C.pen. În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pe baza aprecierii probelor, s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: în perioada 04.10.2016-18.10.2016, inculpatul L. C. a săvârşit un act de penetrare vaginală faţă de fiica sa minoră, în vârstă de 11 ani, profitând de incapacitatea acesteia de a-şi exprima voinţa”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

În paralel cu ancheta procurorilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a demarat şi ea o anchetă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here