VIDEO/Ceartă între ex-preşedintele CJ Olt, Jenel Copilău, şi aleşii PSD: „Nu-ţi permit!” „Te-ai tâmpit!”

Şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean Olt s-a terminat cu zgomot, după ce aleşii PSD au votat împotriva unui proiect de hotărâre iniţiat de fostul preşedinte al CJ, Jenel Copilău, azi consilier judeţean PMP (ales pe listele UNPR). Proiectul cu pricina se referea la aprobarea participării consilierilor judeţenei olteni la cursuri de pregătire, formare şi perfecţionare profesională în mandatul 2016 – 2020. Copilău: „Este în conformitate cu legea”. Marius Oprescu, preşedintele CJ: „Voiaţi dumneavoastră să vă duceţi în vacanţă!”. Constantin Popescu: „Domnule, dumneata te-ai tâmpit. Ce dracu’, la vârsta asta te duci la şcoală?!”

După ce a fost citit proiectul de hotărâre care prevedea „aprobarea participării consilierilor judeţenei din mandatul 2016 – 2020 la cursuri de pregătire, formare şi perfecţionare, în condiţiile legii”, preşedintele consiliului judeţean, Marius Oprescu, a anunţat că el este împotriva proiectului.

„Eu sunt împotriva acestui proiect. Consider că pe acest final de an avem alte priorităţi, cu promisiunea că anul viitor vom încerca să prindem, încă de la începutul anului, şi acest proiect, dar şi în buget sumele necesare pentru consilierii care doresc să se ducă la astfel de cursuri”, a precizat Marius Oprescu.

Replica lui Jenel Copilău nu s-a lăsat aşteptată. „Sunteţi împotrivă pentru că iniţiator (al proiectului – n.r.) sunt eu, nu din alte motive. Este în conformitate cu legea”, a replicat cel care a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada 2008 – 2012.

„Vroiaţi să plecaţi dumneavoastră în vacanţă probabil, de-asta insistaţi atât”, a mai aruncat Oprescu.

Discuţia a degenerat în momentul în care Jenel Copilău a aruncat o ironie la adresa colegilor săi de şedinţă: „Înseamnă că sunteţi prea deştepţi ca să vă mai duceţi la cursuri!”

Ironia a fost parată de social-democratul Constantin Popescu: „Vă rog frumos să nu ne jigniţi. Mai uşor, mai uşor cu jignitul. Eu nu-ţi permit dumitale să ne jigneşti. Cine eşti dumneata? Puţină decenţă. Ajunge!”.

Discuţia pe contre între Jenel Copilău şi Constantin Popescu a continuat şi după şedinţă.

„Domnule, dumneata te-ai tâmpit. Ce dracu’, la vârsta asta te duci la şcoală! Lumea îşi face cavou, domne, la vârsta dumitale?!”, a spus, nervos, la ieşire din sala de şedinţe, consilierul Constantin Popescu.

La finalul întâlnirii, cerându-i-se lămuriri suplimentare de către jurnalişti, Marius Oprescu a explicat faptul că un asemenea proiect trebuie să cuprindă felul perfecţionării aleşilor locali, după ce vor exista prevederi bugetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here