Zeci de școli din Olt își încep activitatea cu directori fără concurs. Ce explicații dă IȘJ

72 dintre noii directori de şcoală din judeţ, care îşi încep mandatele de luni, nu au concurs pentru ocuparea funcției, 36 dintre ei nefiind nici membrii ai Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional (CNEME), așa cum ar fi normal.

Citește și OFICIAL / Școlile din Olt rămân ÎNCHISE luni și marți, din cauza vremii

„Potrivit legii, în cazul în care directorii care ocupă interimar această funcţie, după concurs sau în perioadele dintre concursuri, sunt aleşi dintre cadrele didactice membre ale Corpului de Experţi în Management, la propunerea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ. În cazul în care fie nu există doritori, fie nu există niciun cadru didactic altul decât directorul aflat în funcţie care să dorească să ocupe acest post, inspectorul şcolar general poate propune spre avizare CA al ISJ alte cadre didactice care îndeplinesc toate condiţiile, mai puţin acela de a fi membru al Corpului de Experţi în Management.

Citește și Cod Galben de viscol și drumuri județene închise în sudul județului Olt

În acest moment, desfăşurăm şedinţe de instruire cu directorii noi şi, săptămâna viitoare, vom încheia contractele de management educaţional şi de management financiar cu primarii localităţilor, în cazul directorilor cu concurs. Avem 72 de directori plini care au fost numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, deci care nu au susţinut concurs, şi 91 care au susţinut şi promovat concursul. Dintre aceşti 72 de directori, 36 sunt membri ai Corpului de Experţi în Management şi 36 nu sunt membri ai acestui Corp.

Citește și Politician din Olt, blocat de vremea rea la țară: „Cum zăpada mea ajung la Slatina?”

Dacă au fost mai multe cadre didactice care au îndeplinit condiţia de a fi membru CNEME sau chiar şi unul singur s-a trecut la vot, fiindu-ne transmise propunerile care au întrunit numărul cel mai mare de voturi. Noi, în Consiliul de Administraţie, am validat acele propuneri, am verificat dacă îndeplinesc condiţiile. 

Citește și Zeci de firme se bulucesc la milioanele pe care CJ Olt le dă pentru modernizarea drumurilor. Lista societăților

Au existat câteva situaţii în care cadrul didactic membru CNEME s-a autopropus, neavând însă niciun vot din parte colegilor. El s-a propus singur, însă chiar dacă îndeplinea condiţiile, nu respecta prevederile în vigoare. Au fost vreo două-trei astfel de cazuri. Acolo a trebuit să găsit un cadru didactic care nu era membru în Corpul de Experţi, dar îndeplinea toate celelalte condiţii”, a declarat, pentru Gazeta nouă, Felicia Man.

Citește și Pentru că a ratat Parlamentul, grevista foamei din Caracal o ia de la capăt cu protestele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here