Peste 30 de cazuri de gripă sezonieră în Olt. Ce recomandări fac medicii

Autorităţile din Olt au declarat, până la această dată, 33 de cazuri de gripă sezonieră la persoane cu vârste cuprinse în patru ani şi 81 de ani. 32 de cazuri confirmate indică prezenţa virusului gripal tip A subtip H3N2, într-un caz fiind vorba de virusul gripal tip B.

Din cele 33 de cazuri confirmate, 30 de cazuri au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, alte trei cazuri fiind izolate în Spitalul Municipal Caracal, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

La ora publicării acestei ştiri, dintre pacienţii spitalizaţi pe perioada acestui sezon rece doar patru persoane mai erau internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Departamentul de Supraveghere în Sanatate Publică Olt a declanşat, în urma noilor cazuri de gripă, mai multe acţiuni de investigare asupra condiţiilor de îmbolnăvire pentru identificarea sursei de infecţie, a factorilor agravanţi ai bolii şi a persoanelor cu care aceştia au intrat în contact.

Pentru limitarea infecţiilor virale, inclusiv gripă, specialiştii DSP Olt recomandă respectarea măsurilor de igienă individuală, evitarea aglomeraţiilor, curăţarea şi dezinfectarea veselei şi tacâmurilor folosite, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, respectarea unui regim sănătos de viaţă, consumul de lichide pentru o hidratare suficientă, evitarea alcoolului, aerisirea încăperilor şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here