Inculpați din Olt, ACHITAȚI după dezincriminarea abuzului în serviciu. Urmează alții

Condamnaţi de Judecătoria Slatina pentru abuz în serviciu, doi inculpați din Olt au fost achitaţi, recent, de Curtea de Apel Craiova după ce această infracţiune a fost dezincriminată parțial printr-o decizie a Curţii Constituţionale.

Anunțul a fost făcut, miercuri, într-o conferință de presă, de prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

„Pe decizia de neconstituţionalitate raportată la abuzul în serviciu, am avut un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt (cred că sesizasem instanţa în 2014-2015) cu o soluţie de condamnare la nivel de judecătorie, dar la Curtea de Apel Craiova s-a dispus achitarea a doi inculpaţi. Este vorba de o decizie de luna trecută. Soluţia a fost fundamentată pe decizia de neconstituţionalitate. E o muncă ce se soldează şi cu astfel de rezultate, dar nu este imputabil nimănui câtă vreme are la bază decizia de neconstituţionalitate”, a spus șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Mai multe dosare similare se află, în prezent, în lucru la procurori.

„Mai sunt astfel de dosare, dar nu vă pot spune concret câte, pentru că ar însemna să luăm dosarul şi să analizăm. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt sunt foarte puţine astfel de dosare pentru că nu sunt de competenţa noastră. Abuzul în serviciu este de competenţa parchetelor ordinare. Noi am preluat doar dosarele complexe şi cu conexiune raportat la Legea 78, conexe infracţiunilor de corupţie, îndeosebi frauda în domeniul achiziţiilor publice”, a mai spus prim-procurorul Anca Anuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here