Instanța de judecată ia o decizie IMPORTANTĂ în FAVOAREA lui Darius Vâlcov

Completul Tribunalului Olt care judecă dosarul în care fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor Darius Vâlcov este judecat pentru fapte de corupție i-a făcut o concesie importantă inculpatului, ridicându-i interdicția de a comunica cu fostul său om de încredere Daniel Bărbulescu, cel care l-a denunțat pe fostul edil și demnitar în primul dosar în care Vâlcov este judecat tot pentru corupție de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar și cu Bogdan Langă, vărul fostului ministru, ex-director al CAO Olt SA. 

Decizia a fost luată în ședința de miercuri care a avut drept obiect verificarea măsurilor preventive luate împotriva incuplatului.

Citește și Moarte GROAZNICĂ pentru un bărbat din Olt care a căzut, cu o drujbă funcționând, în fântână-FOTO/VIDEO

„Modifică conţinutul măsurii controlului judiciar în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan în sensul înlăturării obligaţiei impuse acestuia de a nu comunica cu martorii Bărbulescu Daniel Ionuţ şi Langa Bogdan Graţian”, se arată în decizia instanței.

În rest, măsura controlului judiciar luată împotriva lui Vâlcov rămâne în picioare.

Citește și Reacția deputatului Marius Iancu după promulgarea Bugetului/Critici la adresa lui Iohannis

„În baza art.208 alin.3 rap. la art.207 alin.4 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan aşa cum a fost modificată”, mai prevede decizia Tribunalului Olt.

Împotriva acestei decizii procurorii pot face contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Tribunalul Olt.

Citește și Anunț ȘOC de la Finanțe: Ce se întâmplă cu impozitul pe venit

Acest dosar a apărut în urma denunțului făcut la DNA de omul de afaceri Sorin Păduraru, care a mărturisit în fața procurorilor că i-a dat mită lui Vâlcov o importantă sumă de bani printr-un prin intermediari pentru ca fostul demnitar să intervină la autoritățile publice cu care firma afaceristului, SC Condor Păduraru SRL Slatina, avea în derulare contracte de lucrări finanțate din bani europeni, astfel încât acesta să primească fără întârziere tranșele de bani prevăzute în contract.

Citește și Vești BUNE pentru antreprenori: Guvernul va finanța 10 mii de afaceri noi în acest an

La unul dintre termenele trecute, unul dintre martorii în dosar, Lucian Șușală, fostul șofer al lui Vâlcov și fost director, ulterior, al unei societăți având unic majoritar Consiliul Local Slatina (Imobiliare Consloc SA), l-a dărâmat pe fostul său șef, recunoscând că el a primit și transportat gențile cu bani în apartamentul din Slatina în care locuia Darius Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here