Peste 1000 de absenți și doi eliminați la simularea Bac-ului și Evaluării Naționale în Olt

În Olt, elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a care au început, luni, simularea Evaluării Naţionale, respectiv a Bacalaureatului, au lipsit pe capete la proba scrisă la limba şi literatura română. Aproape 800 de elevi de liceu și peste 300 de elevi ai claselor a VIII-a au ales să absenteze la prima probă. Au fost și două eliminări din examen.

Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt, dintre cei 3 526 de elevi de clasa a VIII-a care urmau să susțină prima probă în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, 3 212 de elevi au participat, mai puțin cu 314 copii din total.

De asemenea, aproape 800 de elevi de liceu au ales să absenteze de la prima probă prin care se simulează examenul de bacalaureat. Potrivit situației IȘJ Olt, la proba scrisă la limba și literatura română au fost prezenți 2.999 de elevi de clasa a IX-a și 2542 de elevi de clasa a XII-a.

„La ora publicării comunicatului de presă, nu era finalizată activitatea de încărcare a datelor referitoare la prezența elevilor în aplicația dedicată”, se precizează în comunicatul transmis de IȘJ Olt.

Precizăm că doi elevi au fost eliminați din sala de probă. Este vorba de un caz la clasa a IX-a și de un altul la clasa a XII-a.

•••

Rezultatele la simulările examenelor naţionale vor fi afişate în 31 martie, la unităţile de învăţământ, şi vor fi analizate prin discuţii cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog, precizează Ministerul Educaţiei.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, mai arată reprezentanţii ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here