Afaceri ilegale cu păcănele în Olt/Prejudiciul este de ordinul milioanelor de lei

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din judeţul Dolj, a fost reţinut pentru 24 de ore de polițiștii din Olt pentru afaceri ilegale cu păcănele. Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Bărbatul a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de desfășurare fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, influențarea declarațiilor și fals in înscrisuri sub semnătură privată.

Doljeanul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2014-2015, a exploatat, fără licență, 97 mijloace de joc de tip slot-machine, în afara cadrului legal, în mai multe spații comerciale situate pe raza județelor Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman.

„Pentru deschiderea punctelor de lucru, persoana a falsificat 17 contracte de închiriere, pe care le-a folosit ulterior la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj, producând astfel consecințe juridice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 1.956.106,30 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here