Fiul polițistului din Olt care a înjunghiat două persoane, ARESTAT pentru tentativă de OMOR CALIFICAT

Fiul polițistului din Corabia care, în noaptea de 17 spre 18 martie, a înjunghiat doi tineri într-un bar din localitatea Vișina, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat.

Reținut, marți, pentru 24 de ore, Marius Iliuță Bucureșteanu a fost prezentat de procurori, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu solicitarea arestării preventive, cerere admisă de judecător.

„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 91/P/2017 din 29.03.2017 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Bucureşteanu Marius – Iliuţă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 al.1 C.p., rap. la art.188 – 189 alin.1 lit.f C.p , cu aplic.art.38 alin.1 lit.a C.p. şi art.41 alin.1 C.p., în prezent deţinut în Arestul IPJ Olt, pe o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art.230 C. proc. pen., se va emite mandat de arestare preventivă”, se arată în încheierea instanței. Decizia nu este definitivă, inculoatul având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 17/18.03.2017, aflându-se în faţa unui local din comuna Vişina, „inculpatul a exercitat acte de violenţă fizică asupra a două persoane care au fost lovite în mod repetat cu un cuţit, fiindu-le provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de îngrijiri medicale şi respectiv 22 – 25 zile de îngrijiri, în această din urmă situaţie viaţa victimei fiind pusă în pericol”.

Victimele, Laurențiu George Mitrache, de 31 de ani, din Slatina, și Daniel Murgea, de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Brebeni, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Laurențiu George Mitrache este cel despre care procurorii susțin că i-a fost pusă în pericol viața.

După faptă, agresorul s-a internat și el la Spitalul Floreasca din Capitală, însă atât victimele, cât și alte persoane care au fost martore la scandal, susțin că, după ispravă, tânărul a plecat neatins din locul cu pricina și că, prin urmare, prin internarea într-o unitate sanitară, acesta ar urmări doar să scape de necaz.

Fiul polițistului din Corabia a fost cercetat, în trecut, în mai multe dosare penale, unul dintre acestea aducându-i, în 2016, și o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă și pentru ultraj contra bunelor moravuri, cu un termen de încercare de șase ani. Condamnarea a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au făcut recurs după ce Judecătoria Corabia îl condamnase la doar doi ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here