DROGURI la Slatina: Procurorii DIICOT au prins în flagrant trei traficanți care operau la nivel internațional/FOTO

Trei persoane au fost prinse în flagrant, marți, la intrare în Slatina, de procurorii DIICOT, cu nu mai puțin de 9 kilograme de droguri, în valoare de 130.000 de euro, după ce una dintre persoane a introdus stupefiantele în țară, în noaptea de luni spre marți, călătorind cu un autocar care circula pe ruta Valencia, Spania – Craiova. 

Potrivit DIICOT, la data de 28.03.2017, în jurul orelor 03:05, inculpatul  C. C.  a intrat în România, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac II, județul Arad, cu un autocar aparținând  unei societăţi de transport care opera pe ruta  Valencia, Spania – Craiova.

Citește și Percheziții la o primărie din Olt într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare/FOTO

„Autocarul anterior menționat s-a deplasat până pe raza județului Olt, în localitatea Balș, unde inculpatul  C. C. a coborât din autocar şi s-a urcat  într-un autoturism  în care se aflau inculpatul D. G. A.  și suspecta P. D. C., împreună cu două trollere pe care le-a introdus  în portbagajul autoturismului.

Citește și Fiul polițistului care a înjunghiat două persoane, ARESTAT preventiv pentru tentativă de OMOR CALIFICAT

În timp ce se deplasau cu autoturismul, inculpaţii şi suspecta au fost prinşi în flagrant, la intrarea in municipiul Slatina. În urma percheziţiei efectuate, într-un troller,  a fost găsită cantitatea de aproximativ  9 kg. de  cannabis ambalată  în mai multe pachete de diferite dimensiuni precum şi două odorizante. Drogurile erau ambalate în mai multe folii din material plastic sub care se aflau diferite straturi de cafea și miere, iar sub aceste straturi se aflau alte pungi din material plastic vidate care conțineau fiecare diferite cantități de cannabis, sub formă de inflorescență. Atât modalitatea de ambalare cât şi cele două odorizante au avut ca scop inducerea  în eroare în sensul împiedicării depistării drogurilor prin sursă umană sau sursă canină”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și Focuri de armă la Slatina, trase de mai mulți jurnaliști / FOTO

În continuarea acțiunii, procurorii  DIICOT– Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au efectuat trei percheziții, în București, la locuințele celor în cauză. În urma acestor activități au fost ridicați 1.000 de euro, un pistol cu bile,  două cântare electronice de precizie și autoturism în valoare de circa 10.000 de euro.

Citește și Când începe și cât ține vacanța de Paște 2017/Vești bune de la Ministerul Educației

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că inculpaţii fac parte din una dintre cele mai importante rețele internaționale de trafic de droguri ce a acționat pe relația Spania-România. Membrii grupului  procurau din Spania cantități mari de cannabis pe care le transportau în România, iar ulterior  le distribuiau ,,en-gros” către dealerii din București”, mai spun procurorii DIICOT.

La data de 28.03.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitat Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  C. C. şi  D. G. A.,  pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc și trafic ilicit internațional de droguri de risc.

Două dintre cele trei persoane prinse în flagrant au fost reținute și prezentate Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și E OFICIAL: Răspunsul băncilor pentru cei care deţin carnete de CEC vechi acasă! Ce bani încasezi

În aceeaşi cauză, la începutul lunii martie, doi dintre membrii reţelei au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

De asemenea, la activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here