Sorin Grindeanu: Lucrările la autostrada Pitești – Craiova vor începe la începutul lui 2018

Premierul Sorin Grindeanu, declarat, vineri, la Craiova, unde a vizitat fabrica de autoturisme Ford, că lucrările de execuție propriu-zisă a autostrăzii Craiova-Piteşti vor fi începute la începutul anului viitor.

Prim-ministrul României a spus că la sfârșitul lunii mai va fi finalizată documentația tehnică și va urma licitația, astfel încât în toamna acestui an să existe deja un executant cunoscut. Dacă acest calendar va fi respectat, la începutul anului viitor vor putea fi demarate lucrările.

„Am discutat ceea ce am discutat de fapt şi în ultimele zile, aproape peste tot pe unde am fost: despre infrastructură şi despre problema pe care o are Craiova legată de infrastructură. Am anunţat şi i-am anunţat pe reprezentanţii Ford: la sfârşitul lunii mai, documentaţia pentru proiectare plus execuţie – şi vreau să specific lucrul ăsta – va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitaţie. Asta ne face optimişti, gândindu-ne la anumite termene. În toamna acestui an vom avea câştigătorul acestei licitaţii şi, cu toate organizările de şantier şi cu toate lucrurile pe care dvs le ştiţi, cea mai lungă perioadă ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuţia drumului dintre Piteşti şi Craiova – extrem de important nu doar pentru Ford, dar şi pentru Ford -, care va avea în jur de 600 de camioane care vor merge zilnic pe acest drum ce e important pentru Craiova şi pentru celelalte companii şi pentru oameni. Deci, ca termen, sfârşitul lunii mai documentaţie finalizată şi depusă pentru licitaţie proiectare plus execuţie, astfel încât să ardem anumite etape care mai lungeau acest proces”, a declarat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here