Două fetițe au ajuns la spital după ce au mâncat pizza de la fast-food-ul Royal din Slatina/Inspectorii DSVSA s-au sesizat

Două fetiţe de șase și 13 ani din Slatina, surori, au ajuns, miercuri, la spital cu stări de vomă şi dureri de cap și stomac după ce, cu o zi înainte, au mâncat pizza de la fast-food-ul Royal. Potrivit Gazeta Nouă, unitatea a fost controlată deja de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Olt, reprezentanții instituției susținând că fast-food-ul a fost închis de două ori până acum pentru nereguli în domeniul condițiilor de igienă.

Citește și De NECREZUT: Ce au descoperit polițiștii în cazul accidentului soldat cu cinci morți

Mama celor două surori, Elena Ioţu, a declarat pentru Gazeta Nouă că mai întâi a ajuns cu una dintre fete la spital, în cursul nopţii, cu dureri abdominale şi stare de vomă cu greţuri, iar spre dimineaţă a adus-o şi pe cealaltă fată, cu aceleaşi simptome. Potrivit femeii, bunica celor două, care a mâncat din aceeaşi pizza cu nepoatele sale, acuză și ea aceleaşi simptome, dar nu s-a prezentat la spital.

Citește și Candidații la examenul pentru obținerea permisului de conducere, picați pe capete în Olt

Cele două fete au fost internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Citește și Firmă amendată de polițiștii din Olt pentru infracțiuni la Codul Silvic

Miercuri unitatea de alimentație publică a fost călcată deja de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Olt, care au prelevat probe de la produsele oferite spre vânzare. Reprezentanții instituției susțin că unitatea din centrul Slatinei a fost închisă de două ori până acum pentru nereguli în domeniul condițiilor de igienă.

Citește și Comisarii Gărzii de Mediu Olt s-au aflat, miercuri, în grevă de avertisment. Ei cer salarii mai mari

„Au mai fost probleme cu această unitate în noiembrie 2015, când a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru nerespectarea condiţiilor de igienă, pentru o perioadă de şapte zile. Mai avem şi în aprilie 2016 o ordonaţă de suspendare a activităţii pentru o perioadă de două săptămâni jumătate. Când se constată deficienţe majore, se impune suspendarea activităţii, iar ei sunt obligaţi ca la momentul remedierii deficienţelor să solicite o nouă verificare. Dacă au fost remediate deficienţele, se reia activitatea, dacă nu, se prelungeşte perioada de suspendare. Neregulile constate au fost descoperite în urma unor controale tematice”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, doctorul veterinar Marius Iancu din cadrul DSVSA Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here