Angajații Gărzii de Mediu Olt intră, de miercuri, în GREVĂ GENERALĂ pe termen nelimitat

Angajații Gărzii de Mediu Olt declanșează miercuri, 10 mai, împreună cu colegii lor din toată ţara, greva generală pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirea şi indignarea pentru inechitatea salarială care există in domeniul protecţiei mediului, se arată într-un comunicat al GNM.

„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, se arată în comunicatul celor de la Garda de Mediu.

Reamintim că, în data de 26 aprilie 2017, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru 2 ore, la nivel naţional, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului G.N.M. la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

„Faptul că, de la acea dată până în prezent, reprezentanţii Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt”, se mai arată în comunicat.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară, „fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here