Ploi, vânt și grindină timp de două zile/Vremea rea a făcut prăpăd în Olt

Începând din după-amiaza zilei de marţi (9 mai) şi până în a doua parte a zilei de miercuri (10 mai), temporar va ploua pe arii relativ extinse în sud şi sud-est şi local în centrul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte, informează OLT-ALERT, citând Administrația Națională de Meteorologie. Este posibil ca ploile să fie însoțite de vânt și grindină. De altfel, aversele de luni au fost extrem de puternice în unele zone din Olt. În Slătioara, grindina a făcut prăpăd. 

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi perioade de timp în care vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi punctiform 25…30 l/mp.

„În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineţilor, în special a celei de joi (11 mai), se va produce brumă local în nord-vest, centru şi nord şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase”, se arată într-o informare a ANM.

În Olt, aversele căzute luni au fost extrem de puternice în unele zone. În localitatea Slătioara, grindina a făcut prăpăd în grădinile oamenilor. 

„A bătut piatra destul de rău la Slătioara. Pământul a fost acoperit cu un strat consistent, puteam face bulgări din gheaţă. Momentan nu ştim cam ce pagube sunt, vom face o evaluare”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, primarul comunei, Savu Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here