Situație DE URGENȚĂ în Olt: Hidrologii au emis un COD GALBEN de inundații

Situație de urgență în mai multe județe din România, printre care se numără și Oltul: hidrologii au emis, marți, un Cod Galben de inundații valabil până miercuri după-amiază.

Citește și Accident rutier în Slatina / O femeie a ajuns la Urgențe cu răni la cap și mâini

Hidrologii au emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, care vizează râuri din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova, valabilă de marți, ora 12:00, până miercuri, ora 16:00, scrie stiripesurse.ro.

Citește și Accident grav cu 6 VICTIME în Olt/Persoane cu traumatisme cranio-cerebrale-FOTO/VIDEO

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), din cauza situației hidrometeorologice actuale și a prognozei meteo pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice Olt, Călmățui, Vedea, Argeș și Ialomița, anunță Agerpres.

Citește și Ploi, vânt și grindină timp de două zile/Vremea rea a făcut prăpăd în Olt

Astfel, în intervalul 9.05.2017, ora 12:00 — 10.05.2017, ora 16:00, vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Olt — afluenții Oltului din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt și Dolj—, Călmățui, Vedea — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomița-bazin superior și Prahova și afluenții săi (județele Dâmbovița și Prahova).

Citește și Percheziții în județul Olt, la evazioniști din domeniul leasing-ului auto

„Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 09.05.2017, ora 15:00 — 10.05.2017, ora 6:00, pe unele râuri mici din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița. Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă”, atrage atenția INHGA.

Citește și Angajații Gărzii de Mediu Olt intră, de miercuri, în GREVĂ GENERALĂ pe termen nelimitat

Citește și AJFP Olt: Veniturile realizate în străinătate trebuie declarate la Fisc/Cine este vizat

Hidrologii spun că, în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vor actualiza prognoza hidrologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here