Soluții pentru îmbunătățirea rezultatelor la Bacalaureat în liceele din Olt

Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu” din Slatina va găzdui, luni, 15 mai, o acțiune de diseminare a proiectului privind învăţământul secundar (ROSE-Romanian Secondary Education Project), implementat de către Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă și prin care se urmărește îmbunătățirea rezultatelor la bacalaureat și, implicit, a ratei de absolvire a liceului. Proiectul ROSE face parte din Programul Naţional al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”.

Proiectul ROSE propune acordarea de granturi pentru licee ale căror rezultate la bacalaureat pot fi îmbunătăţite în mod semnificativ. Criteriile de selecție sunt o combinație a procentului de promovare a examenului de bacalaureat, a ratei de absolvire a liceului și a ratei de abandon în clasele terminale.

Perioada de derulare a granturilor acordate liceelor este de maximum patru ani, iar valoarea acestora este, în medie, de 100.000 de euro.

Obiectivele granturilor sunt reducerea ratei de abandon școlar în licee, creșterea ratei de absolvire, îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

„Granturile pentru licee se acordă în două runde, prima demarând în 2016, cu aproximativ 300 licee, reprezentând 25% din totalul celor aproape 1.100 de licee eligibile, iar cea de-a doua în 2017, cu restul de licee eligibile”, a declarat Cornel Șerban, responsabil de proiect.

Colaboratorii CNV ”Nicolae Titulescu” în cadrul acestui proiect sunt Primăria Slatina, D.G.A.S.P.C. Olt, A.J.O.F.M. Olt, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, Consiliul Elevilor, Consiliul reprezentativ al Părinţilor și câteva ONG –uri locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here