Comisarii de la Garda de Mediu Olt au suspendat, temporar, greva generală

Comisarii de mediu au renunțat, temporar, la greva generală demarată în urmă cu două zile după ce între reprezentanții lor sindicali și cei ai Ministerul Mediului a avut o primă rundă de negocieri.

Dacă însă negocierile nu vor avea, finalmente, rezultatele scontate de sindicaliști, protestul va fi reluat pe timp nelimitat, anunță, printr-un comunicat, cei de la Garda de Mediu.

„În urma negocierilor care au avut loc la sediul Ministerului Mediului între reprezentanții funcționarilor publici aflați în relații de serviciu cu Garda Națională de Mediu si cei ai Ministerului Mediului, s-a încheiat un acord privind suspendarea temporară a grevei declanșate la data de 10.05.a.c. la nivelul instituției. Părțile au convenit să susțină  rezolvarea problemei inechităților salariale din sistem în cadrul procesului legislativ de elaborare de către Parlamentul României a Legii salarizării unitare. În situaţia în care negocierile vor eşua, greva generală va fi continuată”, se arată în comunicat.

Angajații Gărzii de Mediu Olt au declanșat, miercuri, 10 mai, împreună cu colegii lor din toată ţara, greva generală pe termen nelimitat, nemulțumiți de diferențele de salariu dintre ei și salariații altor instituții din domeniul mediului.

„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Sindicatului Gărzii Naționale de Mediu, Valentin Neagoe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here