Angajații de la Direcția de Finanțe Olt, în GREVĂ spontană/Ce nemulțumiri au

Foto: Gazeta Nouă

Aproape patru sute de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au intrat, luni dimineaţă, în grevă spontană, manifestându-şi astfel nemulţumirile faţă de noua Lege a salarizării. 

La ora 9.00, angajaţii Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Olt au părăsit birourile de lucru, ieșind în fața instituției, astfel că oamenii care au vrut să-și plătească taxele nu au avut cu cine să stea de vorbă la ghișee.

Protestatarii sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării, susținând că aplicarea noilor prevederi vor duce la tăieri de salarii în rândul lor.

Preşedintele Sindicatului Finanţelor Publice Olt, Ion Popa, a precizat că protestele vor continua şi în zilele următoare.

„La ora 9.00 am declanşat greva spontană, iar salariaţii au ieşit toţi în faţa sediilor. Totul a fost blocat. Acest protest a fost declanşat la nivel naţional, participând inclusiv cei aproape patru sute de angajaţi ai Fiscului oltean. Nu se lucrează deloc, inclusiv la Trezorerie. Nemulţumirile sunt legate de această Lege a salarizării, care va duce la tăieri de salarii şi vor fi diferenţe mari între structura centrală şi cele din teritoriu. Structura centrală şi-a făcut o grilă separată, este vorba de o mie de oameni, restul de 25.000 sunt cei care sunt afară, care au ieşit la protest. Vom continua şi în zilele următoare, pentru că sunt tăieri şi de 30 la sută. Noi, ca salariaţi, suntem umiliţi”, a declarat Ion Popa, citat de Gazeta Nouă.

Angajaţii Fiscului oltean şi-au reluat lucrul în jurul orei 11.30, când a fost deblocată şi activitatea Trezoreriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here