Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizită în Olt, la legumicultorii din sudul judeţului

Preşedintele PSD Olt, Liviu Dragnea, se află, luni, într-o vizită oficială în județul Olt. El este însoțit de ministrul Agriculturii, Petre Daea, de secretarul de stat din cadrul aceluiaşi minister, Daniel Botănoiu, de parlamentari olteni și de oficiali locali, printre care se numără preşedintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, şi mai mulți primari din zona de sud.

Mai exact, Liviu Dragnea a vizitat comuna Cilieni, localitatea cu foarte mulți legumicultori înscriși în Programul pentru tomate, unul dintre cele mai importante şi de succes din Olt.

Peste 1.500 de legumicultori din judeţ s-au înscris în Programul pentru tomate, prin care pot obţine 3.000 de euro, dacă reuşesc să vândă 2.000 de kilograme de roşii până la finalul lunii mai sau în perioada noiembrie-decembrie. Dintre legumicultorii înscrişi în program, 1.214 au plantat deja roşiile şi au început să vândă din prima producţie, iar printre primii legumicultori care au ieşit cu roşiile în marile pieţe din Capitală sunt cei din Cilieni.

Un aspect important discutat cu oficialii de la Bucureşti este piaţa de desfacere pentru produsele olteneşti, dar şi falşii producători, care au acaparat pieţele. Din luna mai, Ministerul Agricultutii a demarat un amplu control în toate pieţele din ţară pentru a-i descoperi pe cei care au certificat de producător, dar în realitate sunt doar comercianţi.

„Trebuie mai multă atenţie, mai multă rigoare la aceste controale, pentru că de multe ori se ajunge în situaţia în care producători adevăraţi, cu certificat în regulă, să nu aibă loc în piaţă”, a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

După Cilieni, delegaţia va merge într-o vizită similară şi în comuna Rusăneşti.

Sursa: Gazeta Nouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here