OFICIAL: Primarul comunei Perieți, reținut pentru delapidare și fals intelectual/UPDATE

Costin Vâlceleanu

Primarul comunei Perieți, Costin Vâlceleanu, a fost reținut, luni seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-un dosar în care edilul este cercetat, alături de alți patru angajați ai primăriei, pentru delapidare și fals intelectual. Ulterior, Costin Vâlceleanu. Cei cinci inculpaţi sunt acuzați că şi-au însuşit diferite sume de bani din casieria primăriei pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive.

Citește și Dragnea spune că Slatina va beneficia de două drumuri de mare viteză: Pitești-Craiova și București-Craiova

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare prev. de art. 295 C.pen şi fals intelectual prev. de art. 321 C.pen., de către  inculpaţii  V.C.R., M.M, E.R.M., G.M.R. şi O.E.”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Citește și Ion Moisescu: PNL Olt îl susține pe Ludovic Orban la președinția partidului

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.

Citește și Horia Colibășanu, originar din Slatina, a urcat, marți, pe Everest fără oxigen și fără șerpași

„La data de 09.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de  inculpaţii M.M, E.R.M., G.M.R. şi O.E.,  iar la data de 15.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii suspectului V.C.R”, se mai arată în comunicatul citat.

Citește și Concursul național de poezie „Virgil Carianopol” Caracal a ajuns la cea de-a XXII-a ediție

Procurorii fac precizarea că „luarea măsurilor preventive reglementate de Codul de procedură penală are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Citește și Fostul boxer Leonard Marinete rămâne după gratii în dosarul în care e acuzat de șantaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here