Crucea Roșie Olt și Alro Slatina oferă, GRATIS, proteze dentare pentru bătrâni/FOTO

Filiala de Cruce Rosie Olt, in parteneriat cu S.C. Alro S.A. Slatina, va desfasura in lunile mai-iunie 2017 proiectul “Ajutăm bunicii sa zambească – Protezare dentară gratuită pentru varstnicii instituționalizați”.

Grupul tinta al proiectului il reprezinta persoanele varstnice institutionalizate, edentate (fara dinți) sau cu edentații partiale, care necesita protezare mobila.

„In urma vizitelor in centre de ocrotire a persoanelor varstnice din judetul Olt, efectuate cu ocazia diverselor proiecte desfasurate in parteneriat de catre reprezentanti ai Filialei de Cruce Rosie Olt si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt, a fost identificata nevoia solutionarii problemelor de sanatate a cavitatii bucale a batranilor institutionalizati. Reprezentantii Filialei de Cruce Rosie Olt au discutat cu acestia despre problemele de sanatate, una dintre ele fiind incapacitatea de a manca alimente solide din cauza lipsei dintilor sau a protezelor neadaptate maxilarului”, se arată într-un comunicat de presă al Crucii Roșii Olt.

Beneficiarii proiectului au primit deja prima vizita a medicului stomatolog Andreea Dumitrescu, care a efectuat prima consultatie si, impreuna cu asistenta sa, au realizat amprentarea campului protetic pentru confectionarea protezelor. Vizita medicala a avut loc la Caminul pentru persoane varstnice Falcoiu, pentru ca procedurile medicale sa se realizeze fara modificarea programului batranilor si fara deplasarea lor la cabinetul stomatologic.

“Proteza dentară nu este un moft. Dinții lipsă nu reprezintă doar o problemă estetică, ci creează probleme de sănătate. Inlocuirea dinţilor lipsă cu proteza dentară permite mestecarea confortabilă, vorbirea clară și menținerea stării de sănătate”, spune medicul Andreea Dumitrescu.

Reprezentantii Crucii Rosii Olt au explicat batranilor ca proteza dentară va imita aproape perfect dantura naturală şi ca va reda posibilitatea de a zâmbi fără reţinere, de a muşca din alimente solide cu aceeaşi încredere că atunci când pe arcade existau dinţi naturali.

“Varstnicii au primit vizita noastra, a Crucii Rosii Olt, cu o oarecare doza de teama, avand in vedere ca in mintea majoritatii stomatologul este asociat cu sentimente de frica, durere etc. Aceasta a fost insa spulberata de prezența agreabila si de discutiile libere cu medicul, purtate inainte de consultatie, astfel incat fiecare bunic sa se simta confortabil pe parcursul vizitei care, la final a fost una caldă si încarcată de emoție”, a declarat Simona Capisizu, directorul Filialei de Cruce Roșie Olt.

Prin proiectul abia initiat, Crucea Roșie Olt va facilita realizarea de proteze dentare pentru 25 de persoane, varstnici institutionalizati din judetul Olt, datorită implicarii S.C. Alro S.A. Slatina, care sustine intens activitatile umanitare si se implica activ in proiecte viabile, cu rezultate pentru comunitatea locala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here