Percheziții de amploare în Olt și în alte 2 județe/Sunt vizate firme din domeniul construcțiilor/Prejudiciu imens

Polițiștii din Olt efectuează nouă percheziții domiciliare pe raza a trei județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.400.000 de lei, prin evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor. Cinci persoane bănuite în cauză vor fi aduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

În această dimineață, 32 de poliţişti de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează nouă percheziţii domiciliare în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Citește și Accident MORTAL în Olt / Atenție: imagini cu puternic impact emoțional

În urma percheziţiilor, vor fi  ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, cinci persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Citește și Minel Prina mai primește o LOVITURĂ în instanța de judecată/Instigare la abuz în serviciu

Anchetatorii susțin că, în perioada 2011 – 2016, persoanele bănuite, în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

Citește și Casă DISTRUSĂ în totalitate de un INCENDIU VIOLENT în Olt /FOTO+VIDEO

„În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Citește și Falsă jurnalistă din Argeș, șantaj la un primar din Olt / Cu ce l-a șantajat pe edil

Prejudiciul cauzat bugetului de stat  prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Citește și Vâlcov, cercetat într-un nou dosar/Este vorba de instigare la dare și luare de MITĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here